Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Iida ja Matias - huipputiimi töissä ja vapaa-ajalla

Iida ja Matias - huipputiimi töissä ja vapaa-ajalla

14.11.2023

Ladataan...

Kun astut sisään Nummelan ProCaravanin myymälään, törmäät todennäköisesti ensimmäisenä tiskin takaa iloisesti tervehtivään Matiakseen ja Iidaan. Matias Saukkonen työskentelee Nummelan huollon työnjohtajana ja Iida Kunelius huollon assistenttina. Iida ja Matias ovat pariskunta ja huipputiimi niin töissä kuin vapaa-ajalla. Kuinka he päätyivät ProCaravanille töihin? Millaista on työskennellä yhdessä puolison kanssa? Mikä työssä on parasta? Ja millaisia huoltoon liittyviä vinkkejä he antavat matkailuajoneuvon omistajille?

Teksti: Ida Niskanen
Kuvat: Laura Nevalainen

Sattuman kautta

Matias päätyi ProCaravanille sattuman kautta. Hän haaveili muutosta Pohjanmaalta Etelä-Suomeen, mutta työpaikka vielä puuttui. Ystävä vinkkasi kysymään ProCaravanilta töitä ja pian hänet kutsuttiinkin työhaastatteluun. Haastattelusta lähtiessään Matiaksella oli työpaikka Nummelan huollon vastaanotossa ja edessä oli muutto pääkaupunkiseudulle.

Työ huollon vastaanotossa tuntui Matiakselta heti luontevalta. Vaikka opittavaa ja uusia asioita oli paljon, positiivisella asenteella ja hyvällä asiakaspalvelulla pärjäsi pitkälle. Asiakkaat ja työkaverit ottivat Matiaksen iloisena vastaan.

“Olen nuoresta asti ollut asiakaspalveluhommissa. Isä oli rautakauppiaana Pihtiputaalla ja olin 14-vuotiaasta saakka aina kesät töissä isän rautakaupassa. Myöhemmin opiskelin oppisopimuksella merkonomiksi ja työskentelin varaosamyyjänä IKH:lla. Olen aina ollut puhelias ja tykännyt olla ihmisten kanssa.”

Iida aloitti työt ProCaravanilla pari vuotta myöhemmin, kun Matias houkutteli tyttöystäväänsä hakemaan kesätöitä ajoneuvojen fiksauksesta. Kesätöiden päätyttyä he saivat idean, että Iida voisi siirtyä huollon vastaanottoon Matiaksen työpariksi helpottamaan kasvanutta työtaakka. Idea esiteltiin toimitusjohtajalle, joka innostui ajatuksesta. Nyt Iida toimii huollon assistenttina ja pariskunta työskentelee rinnakkain työparina.

Työn parhaat puolet

Iida ja Matias kokevat, että parasta työssä ovat vaihtelevat työpäivät, oman työn tulosten näkeminen ja se, että saa käyttää työssään omia vahvuuksiaan. Pariskunnan työnjako on selkeä - Matias keskittyy asiakaspalvelutöihin ja huollon työnjohtoon, Iida siihen, että kaikki pysyy järjestyksessä.

“Parasta työssäni on asiakkaiden kanssa oleminen. Tykkään jutella ja höpötellä asiakkaiden kanssa. Lisäksi nautin, kun pääsee näkemään oman työnsä tuloksen - kun päivät sujuvat huollossa mallikkaasti, asentajilla on sopivasti töitä ja asiakkaat saavat noutaa aikataulussa ajoneuvonsa.” Matias sanoo.

Iida taas nauttii eniten järjestyksestä ja muiden auttamisesta.

“Työnkuvassa ehdottomasti parasta on se, että saan käyttää siinä parhaita taitojani: järjestelmällisyyttä, säntillisyyttä, oma-aloitteisuutta, ideointia ja mikä tärkeintä - olla apuna muille ja helpottaa muiden työntekoa. Olen tällainen liikkuva paikallinen muistilista.” Iida toteaa.

Lisäksi ProCaravanin työyhteisö saa molemmilta kiitosta.

“Täällä on mukava työskennellä ja on todella reilu meininki. Meillä on mahtava työporukka ja hyvä ja ymmärtäväinen ilmapiiri. Työnantaja on joustava suuntaan ja toiseen. Annetaan vapaus päättää omista työtehtävistä tietyn raamin sisällä ja nähdään, jos on halu oppia ja kehittyä ja annetaan siihen mahdollisuus.”

Puolison kanssa työskenteleminen

Iida ja Matias nauttivat työskennellä yhdessä ja kokevat, että yhteistyö oman puolison kanssa on sujunut todella hyvin.

“Meillä toimii yhteistyö hyvin, on helppoa, kun lähin työpari on oma puoliso: voi aina sanoa asiat suoraan ja keskustella asioista oikeilla nimillä. Aina ei tarvitse edes sanoa mitään, kun sanaton viestintä toimii. Yhteistyö ja työn jakaminen on helppoa ja mutkatonta. On myös mukavaa kun saa jakaa arkea myös töissä puolison kanssa.”

Iida ja Matias pyrkivät siihen, että töitä ja työasioita ei tuoda kotiin.

“Työt ei tule kotiin, muuten, kuin positiivisessa mielessä. Jos on ollut jokin superhyvä juttu, saatetaan hehkuttaa sitä yhdessä. Pyritään kuitenkin siihen, että keskitytään töissä työjuttuihin ja kotona taas vapaa-ajan asioihin.”

Urheilu, luonto ja matkustaminen

Vapaa-ajalla pariskunta rentoutuu urheilemalla, liikkumalla luonnossa, käymällä elokuvissa ja kylpylöissä sekä viettämällä aikaa ystävien kanssa.

“Tykätään puuhailla vapaa-ajalla kaikenlaista. Käydään yhdessä juoksemassa, uimassa ja kuntosalilla ja liikutaan paljon luonnossa. Meidän kodin lähellä on ihanat reitit meren rantaan, jossa käydään kävelylenkeillä. Tavataan myös paljon ystäviä. Käydään elokuvissa ja museoissa.”

Kunnon irtioton arjesta Iida ja Matias ottavat nyt loppuvuodesta, kun he jäävät kuukauden mittaiselle lomalle ja suuntaavat Thaimaan lämpöön.

“Kesällä ei pidetty lomaa vaan säästettiin kesälomapäivät sesongin ulkopuolelle ja lähdetään kuukaudeksi Thaimaahan. Odotetaan reissua innolla! Matkaa on suunniteltu jo pitkään ja nyt lasketaan päiviä, että päästään nauttimaan ja rentoutumaan lämmössä.”

Vinkit matkailuajoneuvojen omistajille

Huollon vastaanotossa näkee paljon erilaisia matkailuajoneuvoja ja huoltotarpeita. Millaisia vinkkejä Iida ja Matias antavat matkailuajoneuvojen omistajille, jotta ajoneuvot pysyisivät mahdollisimman hyvässä kunnossa?

1. Huolla ajoneuvo säännöllisesti. Keväthuoltoon kannattaa varata aika mahdollisimman hyvissä ajoin, sillä kalenterit täyttyvät ennen kauden alkua todella nopeasti.

2. Laadi omaan ajoneuvoon tarkistuslista, mitä tulee tehdä lähtiessä ja saapuessa reissusta - tällä varmistaa että kaikki tarvittavat toimenpiteet tulee tehtyä.

3. Käytä ajoneuvo kaasulaitteiden koeponnistuksessa vuosittain. (Nummelassa tehdään koeponnistuksia myös ilman ajanvarausta arkisin klo 9-15)

4. Ennen talvisäilöä, tyhjennä vesijärjestelmä huolellisesti ja huolehdi, että elintarvikkeita ei jää ajoneuvoon houkuttelemaan tuhoeläimiä. Mikäli ajoneuvoa säilytetään talvisin taivasalla, tulee lumet puhdistaa katolta säännöllisesti.

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään