Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Matkailuauto kevätkuntoon: 5 huoltovinkkiä

Matkailuauto kevätkuntoon: 5 huoltovinkkiä

10.3.2023

Ladataan...

Kevät on täydellinen aika tarkistaa kulkupelisi kunto. Säät lämpenevät pikkuhiljaa ja karavaanikausi on alkamassa. Jotta vuoden ensimmäinen matkasi sujuu mutkattomasti, laadimme sinulle keväthuollon muistilistan. Tekemällä oikeat huoltotoimenpiteet nyt vältyt ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

Asuntoauton talven jäljiltä kuntoon

Kun lumi sulaa, tuhansien karavaanareiden matkainto kasvaa. Tällöin huoltopisteet ruuhkautuvat ja huoltoaikaa on vaikea saada haluttuun aikaan. Mahdollisten viivästysten välttämiseksi kannattaa valmistautua vuoden kiireisempään aikaan varaamalla keväthuoltosi ajoissa.

Etsi lähin huoltopiste sivuillamme täältä ja varaa aika jo tänään!

Laittaessasi matkailuautosi tai -vaunusi kevätkuntoon, joitain tarkistuksia on helppo tehdä itse. Esimerkiksi voit koekäyttää jääkaappia, ilmastointilaitetta ja lämmitysjärjestelmiä sekä tarkistaa vesijärjestelmän vuotojen varalta. Myös öljy-, ilmanvaihto- ja polttoainesuodattimet saa vaihdettua näppärästi.

Kuitenkin kattavaan keväthuoltoon kuuluu asioita, joita kannattaa antaa ammattilaisen hoitavaksi. Vesijärjestelmään esimerkiksi voi ilmetä yllättäviä vuotoja, joita on erittäin vaikea paikallistaa. Pienet vuodot ovat usein niin piilossa, että ne jäävät huomaamatta. Kokeneen henkilökunnan avulla vuotopaikka löytyy varmasti ja mahdolliset viat voidaan korjata, ennen kuin suurempia vahinkoja tapahtuu.

5 helppoa vinkkiä matkailuauton ja -vaunun keväthuoltoon

Rutiininomaisten huoltotoimenpiteiden rinnalle keräsimme 5 kohdan vinkkilistan, joka auttaa sinua tekemään oikeat valmistelut ensi caravankauden alkuun.

1. Moottori
Matkailuautosi toimivuuden kannalta likaisen ilmansuodattimen vaihtaminen on erityisen tärkeää. Tiesithän, että tukkeutunut suodatin voi vaurioittaa moottoria?
Suodattimien vaihdon lisäksi öljymäärä on mitattava ja moottori tarkistettava silmämääräisesti öljyvuotojen varalta. Jakohihnasarjan vaihtoaika tulee myös tarkistaa. Tee sen lisäksi öljynvaihto valmistajan antamien ohjeiden mukaan, mieluiten kerran vuodessa, ja moottori pysyy kunnossa.

2. Vesijärjestelmä
Erityisesti kylmässä säilytyksessä olleiden matkailuautojen ja -vaunujen vesijärjestelmä on hyvä tarkistaa mahdollisten jäätymisvaurioiden varalta. Vesijärjestelmä on hauras ja hajoaa helposti, varsinkin jos tyhjennystä ei syksyllä ole tehty riittävän huolellisesti. Tämä pätee myös vesipumppuun, joten testaa, toimiiko se.

3. Nestekaasujärjestelmä
Turvallisuussyistä suosittelemme aina teettämään matkailuauton tai -vaunun nestekaasujärjestelmän tarkistuksen luvanvaraisella toimijalla. Toimenpide sisältää kaasulaitteiden koeponnistuksen. Kaasuletkujen säilyvyysaika tarkistetaan ja varmistetaan, ettei kaasuletkuissa ole halkeamia tai muita vaurioita.

4. Jääkaappi
Kytkemällä jääkaapin päälle, voit tarkistaa, onko matkailuautossasi tai -vaunussasi poltinpää kunnossa. Palaako liekki? Uusissa polttimissa esiintyy harvoin ongelmia, mutta vanhemmat voivat karstoittua, jolloin niistä irtoaa ruostehiukkasia. Jos nämä tukkivat suuttimen, jääkaappi lakkaa toimimasta.

5. Akku
Tarkista akkujen varaustila. Onko niissä virtaa? Testaa lataus niin verkkovirrassa kuin ajon aikana. Heikkokuntoinen akku kannattaa aina vaihtaa uuteen, jottei matkanteko pysähdy.

Tärkeintä keväthuollon yhteydessä on, että noudat aina valmistajan huolto-ohjelmaa. Tarjoamme ProCaravanilla huoltopaketteja kaiken merkkisille matkailuajoneuvoille ympäri vuoden. Huoltopalveluumme kuuluu öljyjen, nesteiden ja suodattimien lisäksi pitkä lista erilaisia tarkastuksia. Katamme moottorin ja alustan huoltoa, sekä oleskelutilojen laitteiden testausta ja tarkistusta. Varsinaisia eroja matkailuautojen ja -vaunujen huoltotoimenpiteissä ei ole.

Katso lisätiedot täältä.

Huolehdi nämä asiat kuntoon talvisäilytyksen jälkeen

Tarkista mahdolliset viat jo siinä vaiheessa, kun otat asuntoautosi tai -vaunusi pois talvisäilytyksestä. Kiinnitä erityistä huomiota renkaiden kuntoon: Onko ilmanpaine kohdallaan? Kuukausien seisonnan jälkeen, asuntoautoissa akku on saattanut tyhjentyä. Silloin tarvitset lisävirtaa elvyttääksesi akun toiminnan takaisin. Mittaa myös öljymäärä.

Kun huollat asuntoautoasi tai -vaunuasi säännöllisesti, et ainoastaan vältä kalliita remontteja, vaan pidennät kulkupelisi käyttöikää ja parannat sen jälleenmyyntiarvoa. Muistitko esimerkiksi tehdä vesien tyhjennyksen ennen talven tuloa? Pakkasten aikana vettä ei saisi ikinä jäädä putkistoon, tai putket jäätyvät ja voivat rikkoutua.

Liikkuva kotisi kaipaa pääasiassa yleishuoltoa jokaisen matkan jälkeen. Jo pelkästään huolellisella syyshuollolla väistät monta murhetta keväällä.

Vinkki uuden tai uudehkon auton omistajalle: Pidä huoli siitä, että valmistajan vaatima vuosihuolto on suoritettu ajallaan. Näin tiiveystakuu pysyy voimassa. Jos olet epävarma vaatimuksista, kysele oman asuntoautosi myyjältä tai heidän huollostaan.

Meillä keväthuolto onnistuu kätevästi kahdella huoltopisteellämme Ylivieskassa ja Nummelassa. Varaa aika täältä joko soittamalla tai käyttäen varauslomaketta.

Meillä asioidessasi voit olla varma, että, että kulkupelisi on valmis uuteen ajokauteen.

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään