Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Aktiiviset harrastukset vastapainona myyjän työhön - Matias Latvakoski

Aktiiviset harrastukset vastapainona myyjän työhön - Matias Latvakoski

17.3.2023

Ladataan...

Matias Latvakoski aloitti ProCaravanilla myyjän tehtävässä marraskuussa 2020. Aika on kulunut nopeasti, sillä työ, lapsiperhearki ja harrastukset ovat pitäneet Matiaksen kiireisenä. Millaiseksi Matias kokee työskentelyn ProCaravanilla? Miten hän rentoutuu vapaa-aikana? Ja millainen olisi Matiaksen unelmien caravanreissu? 

Teksti: Ida Niskanen
Kuvat: Laura Nevalainen

Unelmia toteuttamassa

Pari vuotta sitten Matias kuuli ystävänsä kautta ProCaravanilla avautuvasta myyjän paikasta ja kiinnostui välittömästi. Hänellä oli jo ennestään kokemusta myyjän työstä ja caravanala houkutti, sillä matkailuajoneuvot olivat tuttuja jo lapsuudesta.

- Sain kosketuksen caravanmatkailuun jo lapsena. Vanhemmillani oli matkailuauto, jolla kiertelimme kesäisin ympäri Suomen. Näistä reissuista on jäänyt lämpimiä muistoja ja tämä oli yksi syy, jonka vuoksi kiinnostuin caravanmyyjän työstä.

Matias kokee, että työ caravanmyyjänä on monipuolista ja opettavaa. Myyjänä saa kohdata paljon asiakkaita, joilla on erilaisia tarpeita ja toiveita - tehtävänä on löytää juuri asiakkaiden tarpeisiin sopiva ajoneuvo ja varusteet.

- Matkailuajoneuvot edustavat vapautta, ne ovat vapaa-ajan ja hyvinvoinnin välineitä. Ajoneuvon hankinta on usein asiakkaiden pitkäaikainen haave ja tuntuu kiitolliselta kun saa olla mukana toteuttamassa näitä unelmia. Parasta työssä onkin tyytyväiset asiakkaat.

Myyjän työ ProCaravanilla on itsenäistä, se on vapauttavaa, mutta tuo samalla myös paljon vastuuta. Jokainen päivä on erilainen, työtehtävät vaihtelevat asiakaspalvelusta myynti-ilmoitusten luontiin ja katsastuskonttorilla käyntiin.

- Nautin siitä, että työ ei ole liian kellokorttimaista. Päivät vaihtelevat keskenään ja ikinä ei voi tietää varmaksi mitä päivä tuo tullessaan. Vaihtelevat päivät ja työtehtävät pitävät työn mielenkiintoisena.

Lapsiperhearki

Matias on kotoisin Ylivieskasta ja on opiskeluvuosien jälkeen palannut kotiseudulleen. Perheeseen kuuluu vaimo Julia, 2-vuotias tytär Mette, 1-vuotias poika Väinö sekä 4-vuotias havannankoira Pablo. Perhe hankki hiljattain omakotitalon Ylivieskasta, lyhyen matkan päästä työpaikasta.

Lapsiperhearjen ja vastuullisen työn yhdistämisen Matias on kokenut vaivattomaksi. Etua on siitä, että koti on ihan työpaikan lähellä eikä työmatkoihin kulu aikaa - lounastunnillakin ehtii käydä syömässä kotona yhdessä perheen kanssa.

Arkeen tuo myös helpotusta se, että vaimo on päivisin kotona lasten kanssa, eikä aamuisin ja iltapäivisin tarvitse kuljettaa ja hakea lapsia päivähoidosta. Iltaisin osat kuitenkin vaihtuu, vaimo lähtee iltatöihin ja Matias jää kotiin lasten kanssa.

Aktiivista ulkoilmaelämää

Matias harrastaa monipuolisesti eri lajeja ympäri vuoden. Harrastuksia on paljon, enemmän kuin ehtii harrastaa. Syksyisin vapaa-ajan valtaa metsästysharrastus, josta Matias innostui vuosi sitten ja hankki tarvittavat luvat ja aseet. Talvisin Matias hyppää moottorikelkan selkään tai lumilaudan päälle ja nauttii lajien tuomasta vapauden tunteesta. Kesäisin taas aikaa kuluu frisbeegolfradalla tai maastopyöräilemässä.

- Olen ulkoilmaihminen ja tykkään harrastaa monipuolisesti eri lajeja. Omien harrastusten lisäksi retkeilemme paljon perheen kanssa lähiseudulla. Meillä on vaimon kanssa hyvät pyörät ja pyöräkärry, jonka kyydissä lapset kulkevat mukana.

Meri ja ylipäätään kaikki vesistöt ovat Matiakselle tärkeitä. Kesäviikonloppuisin perhe suuntaakin Kalajoelle merenrantaan, jossa sekä Matiaksen että Julian vanhemmilla on kesämökit.

- Kesäisin vietämme paljon aikaa merenrannalla Kalajoella vanhempiemme mökeillä, joista toinen sijaitsee mantereella ja toinen saaressa. Merellä on ihmeellinen vaikutus, veden äärellä mieli ja keho rentoutuu ja ajatukset kirkastuvat.

Viikonloppureissuilla kulkee mukana myös Matiaksen maastopyörä, joka otetaan aina mukaan, oli reissukohteena sitten mökki tai kyläily kavereilla.

- Hankin ensimmäisen maastopyörän kolme vuotta sitten ja siitä lähtien pyörä on kulkenut kaikilla reissuilla mukana. Käyn aina heittämässä jonkun lenkin viikonlopun aikana. Halua olisi harrastaa vielä enemmän, mutta aika ei tällä hetkellä riitä.

Työhyvinvointi

Matias on tyytyväinen, kun saa työskennellä ProCaravanilla. Työyhteisö on tiivis ja tunnelma työpaikalla on välitön.

- ProCaravanin työyhteisö on mukavan välitön, matalalla kynnyksellä voi kommunikoida kenen tahansa kanssa, titteliin katsomatta. Minun oli helppo päästä osaksi työyhteisöä, kun tunsin jo entuudestaan monia työkavereita.

Työnantajan tarjoamat työsuhde-edut saavat myös Matiakselta kiitosta. ProCaravan tarjoaa henkilöstölle työhyvinvointi- ja kulttuurietuja sekä uusimpana työsuhdepyöräetua, joka otettiin käyttöön Matiaksen aloitteesta.

- Mahtavaa, että työnantaja panostaa työntekijöiden hyvinvointiin. Uskon, että työntekijöiden hyvinvointi on koko yrityksen etu. Erityisen onnellinen olen työsuhdepyörästä, joka otettiin käyttöön minun ehdotuksestani.

Työmatkat taittuvatkin Matiaksella päivittäin työsuhdepyörällä. Työhön on mukava tarttua, kun päivän aloittaa lyhyellä pyörälenkillä raikkaassa ulkoilmassa.

Unelmien caravanreissu

Työssään Matias pääsee toteuttamaan asiakkaiden matkailuajoneuvoihin liittyviä unelmia, mutta millainen olisi Matiaksen oma unelmien caravanreissu?

- Unelmien caravanreissun toteuttaisin yhdessä perheen kanssa. Autoksi valikoituisi mahdollisimman suuri integroitu matkailuauto, ehkä Knaus Sun I 900 LEG. Tilaa matkailuautossa täytyisi olla paljon, jotta leiriytyminen lasten kanssa olisi mahdollisimman mukavaa ja mukaan mahtuisi kaikki mahdolliset harrastusvälineet pyöristä kalastusvälineisiin. Matkakohteena voisi olla joko Eurooppa tai Lappi - pääasia olisi, että pääsisi reissaamaan ilman aikatauluja mahdollisimman kiireettömästi.

 ▶️ Joko luit jutun Lahden toimipisteen vetäjästä Topias Marjasesta? Lue juttu täältä!

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään