Champions Deals - säästä jopa 6000€

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Kunnianhimo ja sinnikkyys ovat vieneet pitkälle - Andre Paiso

27.4.2023

Kunnianhimo ja sinnikkyys ovat vieneet pitkälle - Andre Paiso

Ladataan...

Jos Andre Paisolta olisi kysytty vuonna 2010, missä hän näkisi itsensä reilun kymmenen vuoden kuluttua, vastaus tuskin olisi ollut caravanalalla Suomessa. Andren matka Viron Tartosta ProCaravanin Nummelan toimipisteen vetäjäksi on ollut vaiherikas ja vaatinut paljon sinnikkyyttä ja kunnianhimoa.

Teksti: Ida Niskanen
Kuvat: Laura Nevalainen

Uusi alku

Lokakuu 2010 oli Andrelle uuden alku. Hän lähti silloisen tyttöystävänsä ja hänen veljensä kanssa Virosta Suomeen etsimään töitä. Tyttöystävä oli saanut jo valmiiksi työpaikan siivousalalta ja sukulaiset olivat lupautuneet majoittaa heidät väliaikaisesti.

“Lähdimme Suomeen raivaussaha mukanamme. Jätimme johonkin metsäalan lehteen pienen ilmoituksen, jossa kerroimme, että olisi ahkeria työntekijöitä tarjolla raivaushommiin. Pian ilmoituksen julkaisemisen jälkeen saimme puhelun, jossa kerrottiin Nummelassa sijaitsevasta polttopuita tekevästä yrityksestä, joka kaipasi työntekijöitä.”

Ura Suomessa alkoi siis polttopuita tehden. Työ oli fyysisesti raskasta, mutta työskentely yhdessä tyttöystävän veljen kanssa oli mukavaa ja elämä Suomessa asettui uomiinsa. Työt jatkuivat useamman vuoden ja kun työnantaja vuonna 2014 aikoi lopettaa toimintansa, suositteli hän Andrea naapurissa sijaitsevaan silloiseen Lomapalvelun caravanliikkeeseen.

Näytön paikka

Lomapalvelussa Andre aloitti pesupaikalta, ajoneuvofiksarina. Andre oli kiitollinen uudesta työpaikasta, mutta samaan aikaan hän haaveili myyntityöstä - aiemmin Virossa käydyt kaupan alan opinnot olivat jättäneet kipinän myyntialalle.

"Halusin edetä urallani ja haaveilin myyjän työstä. Eräänä päivänä sitten rohkaistuin ja kysyin työnantajaltani olisiko yrityksen sisällä jotain muita työtehtäviä tarjolla. Onneksi hän näki kuinka motivoitunut olin ja antoi minulle mahdollisuuden siirtyä tiskille asiakaspalvelutöihin näyttämään mihin pystyisin."

Andre siirtyi Lomapalvelun tiskille hoitamaan varaosatilauksia, vuokraustoimintaa ja tarvikemyyntiä. Samalla alkoi intensiivinen suomen kielen opiskelu - Andre kävi kielikurssilla ja kieli alkoi nopeasti tarttua, kun ympärillä puhuttiin jatkuvasti suomea.

“Minulla oli kova näyttämisen halu ja tavoitteena oli päästä myyjäksi. Opiskelin ahkerasti suomen kieltä ja caravanalaa - työpäivien jälkeen raahasin kotiin esitteitä, joita luin illasta toiseen. Dometic, Thetford, Knaus, Weinsberg.. esitteet ja tuotteet tulivat kyllä tutuksi” Andre naurahtaa.

Lopulta koitti päivä, jolloin Lomapalvelussa tarvittiin myyntiin tuuraajaa ja Andre pääsi kokeilemaan myyntitaitojaan.

“Jäin ensimmäistä kertaa yksin päiväksi ja sain tehtyä kaksi kauppaa - se tuntui ihan mielettömältä. Myyjän ura alkoikin oikeastaan siitä ja sillä tiellä ollaan vieläkin."

Siirtyminen ProCaravanille

Vuonna 2017 ProCaravan osti Lomapalvelun liiketoiminnan ja Andre siirtyi ProCaravanille töihin.

“ProCaravanille siirtyessä toiminta Nummelassa kehittyi nopeasti. Lomapalvelulta jääneet liiketilat kokivat muodonmuutoksen ja myyntivarasto kasvoi. Oli ilo hypätä ProCaravanin energiseen työporukkaan mukaan.”

Aluksi Andre toimi myyjänä, mutta kolme vuotta sitten hänet nimitettiin Nummelan toimipisteen vetäjäksi.

“Olen vastuunkantaja ja yritän tehdä työni aina mahdollisimman hyvin. Otan asioista selvää ja pyrin ratkaisemaan eteen tulevat haasteet. Viihdyn nykyisessä roolissani ja tunnen olevani oikeassa paikassa. Työssäni on paljon apua siitä, että minulla on kokemusta caravanliikkeen eri työvaiheista, aina ajoneuvojen fiksauksesta, varaosamyyntiin ja huollon vastaanottoon.”

ProCaravanilla Andre nauttii eniten siitä, että yrityksen toimintaa viedään koko ajan eteenpäin.

“Kuuden vuoden aikana on tapahtunut paljon. Alussa meitä työskenteli Nummelassa vain viisi henkilöä, mutta vuosien aikana henkilöstöä on palkattu lisää - nykyään meitä on Nummelassa jo viisitoista. Meillä on hyvä ja motivoitunut työporukka, kaikilla on yhteinen tahto kehittää toimintaa.

Ajoneuvovalikoima on myös kasvanut ja monipuolistunut huimasti vuosien aikana. Uusia merkkiedustuksiakin on aloitettu, viimeisimpänä Tabbert. Vanhoilta asiakkailta on tullut paljon positiivisia kommentteja uudistetuista toimitiloista ja runsaasta valikoimasta.”

Vaikka toimipisteen vetovastuu vie Andren työpäivistä paljon aikaa, tekee hän edelleen myyntityötä. Asiakastyö ja tyytyväiset asiakkaat ovatkin Andren työn suola.

“Nautin asiakaspalvelutyöstä. Parasta työssäni ovat tyytyväiset asiakkaat ja positiivinen asiakaspalaute tuo parhaan fiiliksen.”

Helsinki - Tallinna - Helsinki

Työarki on Andrella kiireistä, mutta vastapainona työlle hän käy vähintään kerran kuukaudessa Virossa tapaamassa poikaansa ja vanhempiaan.

“Virossa saan viettää poikani kanssa aikaa ja nähdä perhettä ja ystäviä. Laivamatkat Helsingin ja Tallinnan välillä on tullut tutuksi reilun kymmenen Suomessa vietetyn vuoden aikana. Virossa on ihana viettää aikaa, mutta kyllä näiden vuosien aikana Suomesta on tullut minulle toinen koti.”

Haaveena reissu Lofooteille

Andre on harrastanut lyhyempiä reissuja matkailuautolla Suomessa, mutta millainen olisi Andren unelmien caravanreissu?

“Useat asiakkaat ovat kehuneet Lofootteja ja olisi mahtava päästä joku päivä kokemaan ne uskomattomat maisemat yhdessä pojan kanssa. Reissuun lähtisin retkeilyautolla, jotta ajaminen kapeilla teillä olisi mahdollisimman vaivatonta.”

 

▶️ Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä artikkelit henkilöstöstämme:

Ladataan...

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään