Heinäkuun kampanja: hurjat alennukset ja rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Lentäjästä caravanmyyjäksi ja Lahden toimipisteen vetäjäksi - Topias Marjanen

23.11.2022

Lentäjästä caravanmyyjäksi ja Lahden toimipisteen vetäjäksi - Topias Marjanen

Ladataan...

Topias Marjanen haaveili pikkupojasta saakka lentäjän ammatista ja haave toteutui kun hän pääsi Poriin ilmailuopistoon ja valmistui lentäjäksi. Lentokoulun aikana alalla tapahtui kuitenkin mullistus, kun maailmanlaajuinen pandemia vähensi radikaalisti lentoliikennettä ja ajoi lentoyhtiöt ahtaalle. Kun ura lentäjänä ei auennut, Topias päätti kokeilla siipiään hieman erilaisen matkailun maailmassa ja aloitti ProCaravanilla myyjänä. Millaista työ caravanmyyjänä on? Ja miltä tuntuu vastuullinen rooli Lahden toimipisteen vetäjänä?

Teksti: Ida Niskanen
Kuvat: Laura Nevalainen

Liiketaloutta ja lentämistä

Topiaksen tie Porin ilmailuopistoon ei ollut itsestäänselvyys, sillä koulun tiukat vaatimukset näkötesteissä olivat aluksi esteenä hakemiselle. Lentokoulun sijaan Topias päätti lähteä opiskelemaan kansainvälistä liiketaloutta Vantaan Metropoliaan. Kahden vuoden tradenomiopintojen jälkeen Topias huomasi, että ilmailuopiston näkötestien vaatimukset olivat lieventyneet ja päätti hakea kouluun. Hän hakeutui varastotöihin, jotta sai kerättyä rahaa koulua varten ja pääsi lopulta opiskelemaan ilmailuopistoon. Lentäjien työllistyminen kuitenkin hankaloitui koronapandemian myötä, eikä Topiakselle valmistumisen jälkeen avautunut työpaikkaa lentäjänä.

Onneksi päämäärätietoinen opiskelija ei jättänyt aiempia tradenomiopintojaan kesken vaan opiskeli ilmailuopiston ohella myös liiketalouden opinnot loppuun Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Viimeisen tradenomiharjoittelun Topias päätyi suorittamaan myyjänä Nummelan ProCaravanissa. Harjoittelujakson jälkeen hänelle tarjottiin heti vakituista myyjän paikkaa, sillä Topiaksen asenne, oma-aloitteisuus ja asiakaspalvelutaidot vakuuttivat niin työkaverit kuin asiakkaatkin. Vaikka Topiaksella ei ollut aiempaa kokemusta myyjän työstä, tuntui työ ProCaravanilla alusta asti luontevalta ja mukavalta.

“Tykkään asiakaspalvelutehtävistä ja olen päässyt yllättävän hyvin sisään myyjän työhön, vaikka aiempaa kokemusta ei ollut. Uskon, että sosiaalisilla taidoilla pääsee pitkälle - olen luonnostaan sosiaalinen ja supliikki ja tämän vuoksi työ on tuntunut luontevalta.”

Itsensä haastamista ja vastuunkantoa

Topiakselle on ollut pitkään itsestäänselvyys, että työn tulee olla tarpeeksi haastavaa ja vastuullista, sillä työllä on merkittävä rooli hänen elämässään. Kun Topiakselle tarjottiin Lahden ProCaravanin vetovastuuta, ei asiaa tarvinnut pitkään miettiä.

“Tykkään haastaa itseäni, joten otin tämän uuden työtehtävän innolla vastaan. Nyt minulla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja kehittää Lahden toimipistettä omia vahvuuksia käyttäen.”

Vaikka työssä on paljon vastuuta, ei 28-vuotiasta Topiasta tehtävä toimipisteen vetäjänä jännitä.

“Yllättävän rauhallisesti olen pystynyt uuteen tehtävään siirtymään. Helpotusta tähän alkuun on tuonut se, että avajaiset ajoittuivat näin sesongin ulkopuolelle, jolloin caravanalalla on hiljaisempaa. Nyt meillä on aikaa totutella uuteen toimipaikkaan ja hioa toimintaamme täällä ennen kuin kevät ja kiireinen sesonki alkaa.”

Innostunut vastaanotto

Vastaanotto Lahdessa uudelle toimipisteelle on ollut innostunut. Avajaiset houkuttelivat runsaasti väkeä ja viesti asiakkailta oli selvä - Lahdessa on ollut tarvetta uudelle caravanliikkeelle.

“Meillä kävi avajaisissa paljon porukkaa ja vastaanotto oli todella hyvä. Asiakkailta on tullut positiivista palautetta meidän sijainnista ja runsaasta valikoimasta.”

Lahden toimipiste sijaitsee keskellä Renkomäen liikekeskittymää. Liiketilana on myyntitoimisto ja piha-alueella on myynnissä tällä hetkellä yhteensä noin viisikymmentä uutta ja käytettyä matkailuajoneuvoa. Toimipiste työllistää tällä hetkellä Topiaksen lisäksi yhden myyjän. 

“Odotan innolla tulevaa sesonkia, uskon että tämä kauppapaikka tuo meille paljon asiakasvirtaa. On myös mahtava päästä esittelemään täällä Lahden seudulla meidän edustamia ajoneuvomerkkejä, sillä kiinnostusta ja kysyntää varmasti on.”

Uusi kaupunki - uudet tuulet

Uuden työn mukana on Topiaksen koko elämä mullistunut, sillä samalla hän muutti pääkaupunkiseudulta Lahteen. Lahti on Topiakselle ennestään melko tuntematonta seutua, mutta ensikosketus uuteen kotikaupunkiin on ollut positiivinen. 

“En ole aiemmin viettänyt aikaa Lahdessa, mutta kaupunki on ollut kyllä positiivinen yllätys. Täältähän löytyy vaikka mitä! Ensimmäisissä illanistujaisissakin olen jo ehtinyt käydä, kun törmäsin sattumalta vanhaan opiskelukaveriin.”

Uuden arjen myötä on helppo saada uudet rutiinit elämään. Topias haluaa keskittyä vapaa-ajallaan urheilemiseen ja on hankkinut itselleen personal trainerin.

“Päätin hankkia personal trainerin ja aloittaa suunnitelmallisemman urheilemisen. Liikunta tuo mukavaa vastapainoa työntekoon ja auttaa jaksamaan.”

Unelmien caravanreissu

Mutta millainen olisi Topiaksen unelmien reissu, kun matka tehtäisiin maata pitkin eikä yläilmoissa lentäen? 

“Lähtisin ehdottomasti retkeilyautolla Etelä-Eurooppaan. Retkeilyautoksi valitsisin MAN-alustaisen Knaus BoxDriven, joka olisi varusteltu kattavasti puskaparkkeiluun eli ajoneuvosta tulisi löytyä muun muassa aurinkopaneelit, invertteri ja lisäakut. Viipyisin reissulla pitkään, useamman kuukauden. Tärkeintä olisi, että pääsisin näkemään ja kokemaan erilaisia paikkoja ilman kiirettä.”

 ▶️ Joko luit jutun Ylivieskan ProCaravanin asentajien ralliharrastuksesta? Lue juttu täältä!

Ladataan...

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään