Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
 1. Etusivu
 2. Blogit
 3. Ajankohtaista
 4. Minne suunnata talvilomalla? Vinkit Lapin upeisiin kohteisiin

Minne suunnata talvilomalla? Vinkit Lapin upeisiin kohteisiin

15.2.2023

Ladataan...

Talvilomakausi lähestyy ja kokosimme kiinnostavia Lapin kohteita talvilomalaisille. Lapin taika houkuttelee matkailijoita pohjoisimpaan Suomeen ympäri vuoden ja erityisesti näin kevättalvella. Eikä ihme, valkoisena hohtavat hanget, tykkylumeen peittyneet puut ja tunturit lumoavat kauneudellaan. Lapissa on mahdollisuus nauttia erämaan hiljaisuudesta ja loputtomista luontokohteista tai suunnata vilkkaisiin laskettelukeskuksiin nauttimaan talviurheilulajeista ja yöelämästä. Matkailuautolla reissaaminen on helppoa, kun majoituspaikka löytyy valmiiksi! Nappaa kokoamamme vinkit Lapin kohteista, pakkaa tavarat matkailuajoneuvoon ja koe ikimuistoinen talvilomareissu!

Salla - in the middle of nowhere

Salla on upea kohde Itä-Lapissa, suurien erämaa-alueiden ja tuntureiden syleilyssä. Hyppää auton rattiin ja huristele tietä E63 pitkin kohti itärajaa, Sallaan, keskelle ei-mitään. 

Kuva: Lapin materiaalipankki, Eeva Mäkinen

Majoitus

Sallainen Caravan - Aivan Sallatunturin juurella, Keselmäjärven rannalla sijaitseva leirintäalue on avoinna ympäri vuoden. Alue sijaitsee upeissa maisemissa, tunturien keskellä. Rinteeseen ja laduille pääsee helposti suoraan pihasta.

  Aktiviteetit

  Laskettelu - Sallan Hiihtokeskuksessa on 15 rinnettä ja sopivia rinteitä löytyy niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin laskijoille.

  Hiihto - Latuverkosto on Sallassa kattava ja hyvin hoidettu. Täältä, keskeltä ei mitään, löytyy jopa 160 km hiihtolatuja. Monipuoliset ja ruuhkattomat ladut mahdollistavat nautinnollisen hiihtoelämyksen.

  Huskysafari - Huskyretkellä pääset nauttimaan vauhdin hurmasta keskellä Lapin erämaata ja kokeilemaan valjakolla ajamista.

  Ruuhitunturin valloitus talvikävelyreittejä tai lumikenkäreittejä pitkin. Maisema tunturin laelta on henkeäsalpaavan kaunis!

  Ruoka & juoma

  Munkkikahville Ruuhitunturin kahvilaan. Kahvilaan voi saapua hiihtäen, moottorikelkalla, pyöräillen tai kävellen.

  Nauti lähiruokaa Ravintola Kielassa. Ravintola Kielan ruokalistalla löytyy aitoja lappilaisia makuja. Maistuisiko sallalaista karhua sisältävä Karhuburgeri tai täytetty nauris ja jälkiruoaksi kuusenkerkkäjäätelöä?

   

  Kiilopää ja Saariselkä - kaukana pohjoisessa

  Kiilopää ja Saariselkä sijaitsevat Urho Kekkosen kansallispuiston kupeessa kaukana pohjoisessa. Alueen jylhä erämaaluonto ihastuttaa ja vetää puoleensa retkeilijöitä ja tunturimatkailijoita. Autolla pääsee perille koko Suomen läpi kulkevaa tietä E75 pitkin.

  Kuva: Lapin materiaalipankki

  Majoitus

  Suomen Latu Kiilopäällä on karavaanareille suunnattu oma alue, jonka huoltopalvelut toimivat Hostel Ahopään yhteydessä. Paikan palveluun sisältyy sauna.

  Aktiviteetit

  Opastettu päiväretki - Suomen Latu järjestää Kiilopäällä opastettuja päiväretkiä. Osallistuminen retkille on maksutonta Kiilopäällä majoittuville ja Suomen Ladun jäsenille. Ohjelmassa on muun muassa tunturihiihtoretkiä ja lumikenkäretkiä.

  Tunnelmallinen savusauna Kiilopäällä rentouttaa retkipäivän jälkeen. Voit pulahtaa saunomisen ohessa myös Kiilopurossa. Yleisövuoroilla savusauna on avoinna niin Kiilopäällä majoittuville kuin muillekin.

  Talvipyöräily - Kiilopään ja Saariselän talvipyöräilyn verkosto on Suomen laajimpia. Parhaiten pääset matkaan Kiilopäältä, josta on myös mahdollista vuokrata pyöriä. Reitit kiemurtelevat metsissä ja hyvällä kelillä on mahdollista pyöräillä avotunturiin.

  Porosafari - Saariselän Porotila järjestää porosafareita erämaassa tuntureiden keskellä. Koe unohtumaton elämys reen kyydissä!

  Koe Suomen pisin pulkkamäki Saariselällä. Nouse tuolihissillä Kaunispään huipulle ja laske mäki alas. Pulkkamäki on avoinna hissien aukioloaikojen puitteissa ja pulkkia on vuokrattavissa hotelleista ja vuokraamoista.  

  Ruoka & juoma

  Latukahvila Savottakahvila on avoinna joka päivä klo 11-15 ja 20.2. alkaen klo 9-17. Nauti tunnelmallisessa kahvilassa keittolounas ja jälkiruoaksi savottakahvilan leivonnainen.

  Uusi pizzeria-ravintola Fieno ihastuttaa Italian ja Lapin makuelämyksillä. Ruokalistalta löytyy muun muassa pororagú lasagne sekä pizzaa, jossa täytteenä lapin paikallisia herkkuja, kuten poronlihaa, kylmäsavustettua haukea tai karhusalamia.

   

  Utsjoki - pohjoisin kunta

  Utsjoki on Suomen pohjoisin ja ainoa saamelaisenemmistöinen kunta. Se sijaitsee kahden suuren erämaa-alueen välissä. Utsjoella voit hiljentyä kauniin arktisen luonnon äärelle, tutustua saamelaiskulttuuriin ja ihastella taivaalla loistavia revontulia! 

  Kuva: Lapin materiaalipankki

  Majoitus

  Nuorgamin lomakeskuksessa on caravanalue, joka on avoinna kesäkuusta lokakuun alkupuolelle. Talvella alueella on rajoitetut palvelut. 

  Aktiviteetit

  Tutustu Utsjoen kyliin - Utsjoen elämä on kietoutunut kolmen kylän - Utsjoen, Nuorgamin ja Karigasniemen ympärille. Kylät sijaitsevat lähellä toisiaan, joten kannattaa tutustua niistä jokaiseen.

  Koe revontulet - Utsjoella on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia, sillä ne loistavat pohjoisella taivaalla useiden kuukausien ajan. Parasta aikaa on vähäpilvinen kevättalvi, jolloin hiihtokausikin on parhaimmillaan. Kannattaa suunnata siis öiselle patikointi- tai hiihtoretkelle ja kokea uskomattoman kauniit revontulet!

  Kevon luonnonpuisto - Koe Lapin luonto jylhimillään ja suuntaan Kevon luonnonpuistoon. Luonnonpuiston pääalueen muodostaa yli 40 km pitkä ja miltei 80 metriä syvä kanjonimainen laakso, jonka pohjalla virtaa Kevojoki.

  Moottorikelkkasafari - Koe Utsjoen kauneus moottorikelkan ratista. Tee kelkkaretki Norjan puolelle Jäämerelle tai Kaldoaiviin, Suomen suurimmalle erämaa-alueelle. Paikalliset yrittäjät tarjoavat järjestettyjä kelkkasafareita sekä vuokraavat kelkkoja.

  Koe Suomen kaunein tie - Tenontie (tienumero 970) on valittu Suomen kauneimmaksi tieksi ja se kannattaa ajaa nauttien upeista maisemista ja näköaloista. Tie yhdistää Karigasniemen kylän ja Utsjoen kirkonkylän.

  Levi - elämyskeidas

  Levi tunnetaan Suomen suurimmasta talviurheilukeskuksesta. Levillä riittää aktiviteetteja kaikille, tarjontaa on laskettelusta joogaan ja ratsastamiseen. 

  Kuva: Lapin materiaalipankki, Markus Kiili 

  Majoitus

  Levilehdon karavaanialue sijaitsee Myllyojantien varrella, alueelta näkymät Kätkätunturille.

  Muumarin leirintäalue sijaitsee Kätkänrannassa Immeljärven pohjoispäissä.

  Aktiviteetit

  Laskettele Levin upeilla rinteillä. Levillä on jopa 44 rinnettä ja 26 hissiä - rinteitä löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneille konkareille.

  Hio hiihtotekniikkaa Levin hiihtokoulussa, jossa järjestetään maastohiihton teematreenejä ja sieltä saa yksityistunteja niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin harrastajat. Omia suksia ei tarvitse olla, vaan suksia voi vuokrata välinevuokraamoista.

   Koe revontulet ratsastusvaelluksella - Levillä järjestetään revontuliratsastusvaelluksia islanninhevosilla. Ratsasta upeissa tunturimaisemissa ja ihastele ympäröiviä maisemia ja mahdollisia revontulia. Vaativuustaso ratsastusvaellukselle on helppo, eikä vaadi aiempaa ratsastuskokemusta. 

   Tutustu Tonttulan elämyskylään - Tonttulan kahvilasta saa salaisen kartan, jonka opastuksella kuljetaan läpi elämysmetsän. Tonttulan pihapiirissä on poroja ja lampaita. 

   Pilkkiretkelle Immeljärvelle - pakkaa eväät reppuun ja lähde pilkkiretkelle kauniille Immeljärvelle, joka sijaitsee aivan Levitunturin juurella, Kätkä- ja Levituntureiden välissä. Pilkkimiseen tarvitset erillisluvan ja voit hankkia sen helposti Visit Levin matkailuneuvonnasta.

   Ruoka & juoma

   Campfire Barista tarjoilee käsintehdyt erikoiskahvit avotulelta. Maistuisiko rinnepäivän jälkeen cappuccino ja itsetehty puolukkavaahtokarkki ja suklaakeksi?

   Gastro K. -ravintolassa pääset nauttimaan illallista upeassa ympäristössä. Alkuruoaksi tarjolla muun muassa valkosipulietanoita ja blineja ja pääruoaksi tattirisottoa ja kevyesti savustettua nieriää.

   Lue myös

   Tärkeitä linkkejä / sivukartta


   Toimipisteet


   ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään