Heinäkuun kampanja: hurjat alennukset ja rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Viikonloppuretki Tammisaareen

30.5.2024

Viikonloppuretki Tammisaareen

Tammisaari on monipuolinen viikonloppukohde, jossa voi nauttia merellisestä tunnelmasta, kulttuurista ja historiasta. Tammisaaren vanha kaupunki, kirkko, satama, ravintolat, kahvilat ja museot tarjoavat näkemistä ja kokemista koko viikonlopuksi. Pakkaa siis viikonloppulaukku valmiiksi ja suuntaa kohti Tammisaarta!

Ladataan...

Chappe

Tammisaareen avattiin vuonna 2023 uusi nykytaiteen museo Chappe, joka tarjoaa taide-elämyksen modernin taiteen ja nykytaiteen äärellä. Chappe on osa Tammisaaren kaunista kaupunkikuvaa ja se kohoaa uljaana kulttuurikorttelin kulmalla. Museo on perustettu Raaseporista kotoisin olleen lääketieteen tohtorin ja geenitutkija Albert de la Chapellen aloitteesta. Chapellen nimeä kantava säätiö on rahoittanut ja rakennuttanut museon - säätiön tavoitteena on edistää kulttuuria ja sivistystä, erityisestä Länsi-Uudellamaalla.

Chappe on vaikuttava rakennus, sen moderni arkkitehtuuri on onnistuttu liittää upealla tavalla tasapainoiseksi osaksi vanhaa puutaloympäristöä. Chappe kannattaa ehdottomasti nähdä ja kokea - upeat näyttelyt, Albert de la Chapellen mielenkiintoinen elämäntarina sekä museon henkeäsalpaava arkkitehtuuri muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Chappen alimman kerroksen näyttelytilasta on yhteys Raaseporin museoon, jossa voi vierailla samalla pääsylipulla. Raaseporin museossa on nähtävillä muun muassa Helene Schjerfbeckin teoksia.

YLP!

Kun nälkä yllättää, kannattaa suunnata Tammisaaren keskustassa sijaitsevaan YLP-pizzeriaan, jonka herkullisia pizzoja tullaan nauttimaan jopa satojen kilometrien matkojen päästä. YLP-pizzerian perustaja Nick Victorzon on työskennellyt Michelin-ravintoloissa ympäri Eurooppaa ja on tuonut opit huippuravintoloista tänne, Suomen etelärannikon pikkukaupunkiin. Pizzat eivät ole italialaisia vaan suomalaisia, kuten nimi YLP, your local pizza sen kertookin. Pizzojen salaisuus on rustiikkinen pohja sekä laadukkaat lähellä tuotetut raaka-aineet. Menu vaihtuu lähes viikottain, se muuttuu sitä mukaan, milloin mikäkin raaka-aine on parhaimmillaan.

Vanha kaupunki

Tammisaaren vanha kaupunki sijaitsee keskustan ja rannan tuntumassa. Värikkäät vanhat puutalot ja kapeat korttelit muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden, jossa pääsee aistimaan menneiden aikojen tunnelmaa.

Kesäisin ja joulukuussa kannattaa poiketa idyllisessä Cafe Gamla Stan -puutarhakahvilassa. Kahvilassa on tarjolla herkullisia itse leivottuja leivonnaisia ja piirakoita sekä myynnissä on paikallisia tuotteita. Kesätiistaisin, musiikki täyttää kahvilapuutarhan, kun kahvilassa järjestetään trubaduuripäivät, joissa vierailee muusikoita ympäri Suomen.

Vanhan kaupungin laidalla kohoaa kaunis harmaakivinen Tammisaaren kirkko, joka on avoinna kesäisin joka päivä klo 11-17 ja muina aikoina jumalanpalvelusten ja muiden tapahtumien aikaan.


Satama-alue

Kesäisin Tammisaaren satama täyttyy veneilijöistä, kun kesäpäivää viettävät veneilijät ankkuroivat satamaan. Sataman läheisyydessä on useita ravintoloita, joiden terasseilta kaikuu iloinen puheensorina ja aterimien kilinä. 

Sataman vieressä on suosittu uimaranta, josta löytyy pukukopit, ulkosuihkut sekä hyppytornit uimareille. Uimarannan läheisyydessä on viihtyisä puistoalue sekä suosittu lasten leikkipuisto, josta löytyy tekemistä niin perheen pienimmille kuin vanhemmillekin lapsille.

Majoittuminen

Tammisaareen on helppo tulla matkailuajoneuvolla. Voit majoittua Tammisaari Camping Ekenäs -leirintäalueella, joka sijaitsee kauniin luonnonpuiston vieressä, noin kahden kilometrin päässä keskustasta. Leirintäalueella pääset nauttimaan kauniista saaristomaisemista ja luonnonrauhasta - sieltä on helppo liikkua kävellen tai pyöräillen keskustaan.

Tutustu myös näihin:

  • Villa Skeppet: Alvar Aallon ystävilleen suunnittelema talo Tammisaaren Etelälahden äärellä. Taloon pääsee tutustumaan opastetun kierroksen yhteydessä. Liput kierrokselle kannattaa varata ennakkoon.
  • Tammisaaren kirpputorit: Loppis Trollet, Emmas Westervik, Betesda Second Hand Tammisaari
  • Tammisaaren saariston luonnonpuisto: Saariston luonnonpuisto sijaitsee ulkosaaristossa, joten sinne täytyy mennä veneellä. Hyppää taksiveneen kyytiin ja suuntaa joko Jussarön, Älgön tai Modermaganin saariin - näiltä saarilta löytyy merkittyjä retkeilyreittejä.

Teksti: Ida Niskanen
Kuvat: Laura Nevalainen

Ladataan...

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään