Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää
  1. Etusivu
  2. Blogit
  3. Ajankohtaista
  4. Vinkkejä ilmastointilaitteen valintaan

Vinkkejä ilmastointilaitteen valintaan

3.6.2021

Ladataan...

Ilmastointilaite on rutkasti matkustusmukavuutta parantava lisävaruste - tarjoten viilennystä juuri silloin kun sitä tarvitset, napin painalluksella. Tehokas jäähdytys ja ilmanvaihto takaavat sen, että matkailuajoneuvossa on raikas ja viileä ilma käytettävissäsi ulkona olevista hellelukemista huolimatta. Näin ollen esimerkiksi yöunet eivät pääse katkeamaan liiallisen kuumuuden takia. Myös lämmitys sekä ilmankosteuden poisto onnistuu ilmastointilaitteen avulla, jolloin sisätiloissa on sinulle sopiva ilmasto vuodenajasta riippumatta. Lisäksi aktiivinen ilmanvaihto takaa paremman sisäilman matkailuajoneuvoosi tai vaunuusi. Ilmastointilaitteen käyttö on helppoa, sillä haluttu lämpötila sekä puhallusnopeus säädetään vaivattomasti kaukosäätimen avulla. Lue vinkkimme ilmastointilaitteen valintaan ja tutustu mallistoomme!

Ajatko matkailuautolla, retkeilyautolla vai onko sinulla käytössä matkailuvaunu? Koko ratkaisee.

Ilmastointilaitetta valittaessa on syytä ottaa huomioon ajoneuvosi koko. Pidempään ajoneuvoon tarvitaan tehokkaampi laite suuremman sisätilan vuoksi. Näin varmistutaan siitä, että viilennys, lämmitys ja ilmanvaihto toimivat tehokkaasti koko tilassa. Myös useamman yksikön asentaminen on mahdollista. Usein samaa mallia on saatavissa eri teholuokissa erikokoisiin ajoneuvoihin. Esimerkiksi Dometicin FreshJet 2200 soveltuu asennettavaksi enintään 7m pituisiin ajoneuvoihin. Alla olevasta taulukosta näet mitkä mallit sopivat juuri sinun ajoneuvoosi.

Jokaisella mallilla ja valmistajalla on myös omat erityisvahvuudet ja kannattaakin tutustua laitteen ominaisuuksiin huolella ennen lopullista valintaa. Kattoilmastointilaitteen asennus tapahtuu yleensä ajoneuvon kattoluukun tilalle (40cm x 40cm), mutta tarvittaessa kattoon voidaan myös erikseen tehdä reikä laitteen asennusta varten riippuen ajoneuvosta. Asennus kannattaakin teettää ammattilaisella muun muassa sähkökytkentöjen vuoksi. Mikäli haluaa, että luonnonvalo kulkee kattoikkunan kautta, kannattaa valita malli, jossa on integroitu kattoikkuna, jolloin lämpötilan optimoinnissa ei tarvitse tinkiä luonnonvalosta. 

Katolle asennettavan ilmastointilaitteen etuna on se, ettei se vie arvokasta säilytystilaa sisältä ajoneuvostasi. Erityisesti pienemmissä ajoneuvoissa säilytystilan rooli korostuu, kun tilat ovat rajalliset. Useimmissa malleissa ilmanohjausta voidaan myös säätää kahteen suuntaan, jolloin ilmanvaihtoa voidaan ohjata haluttuun paikkaan (keulaan tai perään). Kattoilmastointilaitteet ovat kompakteja sekä kevytrakenteisia, joten ne eivät esimerkiksi juurikaan nosta ajoneuvon korkeutta ja kattotilaa jää myös esimerkiksi antennille ja aurinkopaneeleille. Myös käynnistysvirta on erittäin pieni ja invertterisarjalla useampi malli on käytettävissä myös ajon aikana. 

ProCaravanilta löydät kattavan valikoiman ilmastointilaitteita alansa parhailta valmistajilta. Valikoimastamme löytyvät huippumerkit Dometic ja Telair, jotka molemmat ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja sekä laadukkaita valmistajia. 

Tutustu valikoimaamme tästä linkistä!

Lue myös ensimmäistä kertaa asuntoautolla

Ps. Tsekkaa myös vinkkimme markiisin valintaan. Lukemaan pääset tästä.

 

Blogiartikkelit

Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään