Champions Deals - säästä jopa 6000€

Lue lisää

Kampanja

Rahoituskorko alkaen 0%

Lue lisää

Juuri saapuneet

Tarvikekauppa

Tarvikevalikoimamme on kattava, joten sopivia varaosia ja lisävarusteita löytyy varmasti jokaiseen tarpeeseen ja elämäntilanteeseen.

Edustamamme merkit

ProCaravanin valikoimaan kuuluu alan vahvimmat merkit: saksalaiset Knaus ja Weinsberg sekä Tabbert, ranskalainen Rapido sekä italialainen Ci. Valikoimamme on kattava, joten sopivia ajoneuvoja löytyy varmasti jokaiseen tarpeeseen ja elämäntilanteeseen. Aloita matkasi meiltä!

Katso edustamamme merkit

Uudet ja käytetyt asuntoautot ProCaravaniltaProCaravanin kattavasta valikoimasta löydät sekä uudet asuntoautot että käytetyt asuntoautot. Valikoimamme on laaja - löydät laadukkaita asuntoautoja eri hintaluokista jokaiseen elämäntilanteeseen ja tarpeeseen. Tutustu valikoimaamme ja löydä omasi!


Uutta asuntoautoa hankkiessa usein mietitään, kannattaako hankkia uusi asuntoauto vai käytetty asuntoauto. Uutta asuntoautoa hankkiessa sinulla on enemmän valinnanvaraa, voit valita juuri itsellesi sopivan pohjaratkaisun ja varusteet. Lisäksi uusissa asuntoautoissa on tehdastakuut voimassa, joten uuden asuntoauton omistaminen on helppoa ja huoletonta. Uudet asuntoautot ovat todellakin uusia ja käyttämättömiä, saat nauttia uusista kiiltävistä pinnoista ja verhoiluista.


Käytetyn asuntoauton etuja ovat kustannustehokkuus - voit hankkia asuntoauton pienemmällä panostuksella. Käytetyissä asuntoautoissa asuntoauton jälleenmyyntiarvo tippuu hitaammin kuin uusissa asuntoautoissa. Lisäksi käytetyt asuntoautot löytyvät suoraan varastostamme, joten toimitusaika on lyhyempi kuin uusilla tilausajoneuvoilla.Mitä tulisi ottaa huomioon asuntoautoa ostaessa?


Asuntoautoa ostaessa kannattaa huomioida seuraavat asiat:1. Budjetti - kuinka paljon olet valmis maksamaan asuntoautosta ja kuinka rahoitat asuntoauton. Yleisin tapa rahoittaa ajoneuvon hankinta on hankkia rahoitus. Lue lisää ProCaravanin tarjoamasta ProCaravan rahoituksesta.

2. Millainen asuntoauto on sinun tarpeisiisi sopiva?
- Kuinka monta istumapaikkaa ja makuupaikkaa tarvitset?
- Millainen pohjaratkaisu palvelee parhaiten omaa elämäntilannettasi?
- Millaista asuntoautoa voit ajaa ajokortillasi?
- Millaiset ominaisuudet ovat välttämättömiä? (Vaihteisto, ilmastointi, lämmitysjärjestelmä)
- Millaisia lisävarusteita haluat asuntoautoosi?

3. Aikataulu - kuinka nopeasti tarvitset asuntoauton? Uusien tilausajoneuvojen toimitusajat saattavat olla hyvinkin pitkiä, kun taas varastosta löytyville uusille ja käytetyille asuntoautoille toimitusajat ovat huomattavasti lyhyempiä.


Eri kokoisia asuntoautoja erilaisiin tarpeisiin

Asuntoautoja on saatavilla eri kokoisia - on isoja ja tilavia asuntoautoja sekä pieniä, näppäriä asuntoautoja. Iso asuntoauto tarjoaa tilavat puitteet ja paljon säilytystilaa. Leiriytyessä iso asuntoauto tarjoilee parastaan, sillä väljissä tiloissa on vaivatonta ja mukavaa viettää aikaa.

Pieni asuntoauto on taas näppärä liikenteessä - sillä on helppo liikkua niin kapeilla sorateillä kuin kaupungin mukulakivikaduilla. Pysäköiminen pienellä asuntoautolla on myös vaivatonta, sillä se mahtuu tavallisiin parkkiruutuun. Pieni asuntoauto on monikäyttöinen, sillä voi tehdä sekä pidemmät karavaanireissut että lyhyemmät arkiajot.

Alkovi, integroitu, puoli-integroitu asuntoauto? 

Asuntoautoja on olemassa eri korimalleja: alkovi, integroitu ja puoli-integroitu.

Alkovimallin asuntoautoissa on kiinteä parivuode ohjaamon yläpuolella. Tämä on käytännöllinen ratkaisu silloin, kun kiinteitä vuoteita halutaan mahdollisimman paljon. 

Puoli-integroidut asuntoautot ovat myydyimpiä malleja. Osassa malleista on saatavilla alaslaskettava ylävuode. Ylävuode laskeutuu istuinryhmän päälle, jolloin pöytäryhmä ei ole käytettävissä kun vuode on laskettuna. Puoli-integroidut asuntoautot ovat taloudellisempia polttoaineen kulutuksessa kuin alkovimallin ja integroidut asuntoautot.

Integroiduissa asuntoautoissa ohjaamo on muotoiltu yhtenäiseksi asuntoauton asuinosan kanssa. Integroiduissa asuntoautoissa on usein ylävuode, joka laskeutuu ohjaamon päälle. Ylävuoteen ollessa laskettuna jää oleskeluryhmä käyttöön.

Asuntoauton lisävarusteet 

Asuntoauton erilaiset lisävarusteet tuovat mukavuutta matkustamiseen. Huomioithan, että asuntoautoissa ei tarvitse olla valmiiksi kaikkia tarvitsemiasi varusteita - suurin osa varusteista voidaan asentaa jälkiasennuksena. Tässä on lista varusteista, jotka kannattaa ehdottomasti asennuttaa asuntoautoosi:


1. Pyöräteline asuntoautoon. 
Polkupyörät kulkevat vaivattomasti mukana, minne ikinä suuntaatkin. Valikoimassamme on laaja valikoima erilaisia pyörätelineitä.
2. Jääkaappi asuntoautoon. Jääkaappi kuuluu lähes poikkeuksetta asuntoautojen vakiovarusteisiin, mutta jos jääkaappi kaipaa päivitystä löydät laadukkaat jääkaapit ProCaravanin valikomasta.
3. Ilmastointilaite asuntoautoon. Helpotusta helteisiin saat verkkovirralla toimivasta ilmastointilaitteesta, voit nukkua yösi rauhassa miellyttävässä lämpötilassa.

4. Markiisi asuntoautoon. Markiisilla saat helposti mukavuutta leiriytymiseen. Markiisi suojaa auringonpaahteelta ja pieneltä sateelta - voit nauttia edessäsi avautuvasta maisemasta markiisin suojassa.
5. Peruutuskamera asuntoautoon. Peruutuskamera lisää ajoturvallisuutta ja helpottaa pysäköimistä.
6. Aurinkopaneeli asuntoautoon. Hankkimalla aurinkopaneelit asuntoauton katolle, tarve lataussähkölle vähenee ja voit reissata huolettomammin.


Mikä ajokortti vaaditaan asuntoautolla ajamiseen?

- B-kortti riittää enintään 3500 kg painavan asuntoauton ajamiseen.

- C1-kortilla saa ajaa yli 3500 kg painavia asuntoautoja.

- C-kuorma-autokortti vaaditaan, kun asuntoauton kokonaispaino ylittää 7500 kg.


Asuntoauton verotus

Asuntoautot ovat autoverovapaita, eli uuden asuntoauton hankinnan yhteydessä ei tarvitse maksaa autoveroa kuten uusissa henkilöautoista. Tästä johtuen asuntoautojen hinnat verrattuna henkilöautojen hintoihin ovat Suomessa edullisempia.

Asuntoautoista maksetaan kuitenkin ajoneuvoveroa, joka koostuu perusverosta ja käyttövoimaverosta. Ajoneuvoveron suuruus määräytyy useimmiten kokonaismassan perusteella. Osassa uudempia matkailuautoja vero määräytyy CO2-päästöjen mukaisesti. Jos valmistaja ei ole hiilidioksidipäästöjä ilmoittanut, lasketaan perusvero auton kokonaismassan perusteella.


Asuntoauton vakuutus

Asuntoauton vakuutukset kannattaa tarkistaa ennen reissuun lähtöä. Pakollinen liikennevakuutus korvaa liikennevahingon sattuessa vastapuolen vahinkoja ja henkilövahinkoja. Kaskovakuutus taas korvaa omalle asuntoautolle sattuneet vahingot. Kaskovakuutus on hyvä olla, sillä asuntoautojen varaosat ja korjauskustannukset ovat korkeita. ProCaravan Vakuutus on kaskovakuutus, jonka valmiiksi kilpailykykyisestä hinnasta saat ensimmäiseksi vuodeksi 35 % alennuksen.


Asuntoauton huolto

Asuntoauto kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta asuntoauto pysyy kunnossa. Suosituimpia asuntoauton huoltoja ovat asuntoauton vuosihuollot, joita tehdään sekä asuinosaan että alustalle.

Asuinosan vuosihuollossa tehdään yleissilmäys korille. Lisäksi tarkastetaan ja testataan muun muassa jääkaappi, sähköjärjestelmät, vesijärjestelmät, kaasuliesi, kaasulämmitin ja tehdään kaasulaitteiden koeponnistus.

Alustan vuosihuollossa taas vaihdetaan moottoriöljyt ja -suodattimet, ilmansuodattimet, raitisilmasuodattimet ja polttoainesuodattimet. Lisäksi tehdään erilaisia tarkastuksia moottoritilassa ja alustassa.

Uusiin asuntoautoihin tulee teettää vuosittain tiiveystarkastus, jotta tehtaan takuuohjelma pysyy voimassa. Kaasulaitteiden koeponnistus olisi hyvä teettää kaikkiin asuntoautoihin säännöllisesti, jotta kaasulaitteiden käyttö olisi turvallista.

Tutustu lisää ProCaravanin huoltoon täältä!


Asuntoautolla reissaaminen on antoisaa ja huoletonta - ei stressiä aikatauluista, kun kaikki elämiseen tarvittavat mukavuudet kulkevat mukana minne ikinä menetkin. Tutustu nyt ProCaravanin asuntoautovalikoimaan ja aloita matkasi meiltä!


Tärkeitä linkkejä / sivukartta


Toimipisteet


ProCaravan © 2024 Kaikki oikeudet pidätetään